Unable to display Facebook posts.
Show error
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
Unable to display Facebook posts.
Show error
Întrucât ne propunem să evoluăm cu toții și să învățăm împreună, am realizat un mic sondaj cu ocupanții primelor 5 locuri la ultimul concurs la care am participat: în etapa Ia campionatului APS 2015, desfășurată la de la Greaca-Cercani week-end-ul trecut (25-26 aprilie). Practic i-am întrebat pe toți despre ce nada,ce aditivi , ce alte particule au folosit, la ce au prins si in cele din urmă cu ce echipament. Având in vedere faptul că regulamentul a fost de tip fips cips, lungimea strunei a fost de minim 50 de cm, nu a fost voie cu pelete, nici cu momeli atasate la carlig . In carlig au fost permise momelile vii, porumbul, porumbul expandat, orezul expandat. Au existat si alte limitari specifice, legate de cantitatea de nada si momela a totala permisă per manșă. Răspunsurile , in ordinea inversă al locului ocupat dupa cele două manșe le regăsiți mai jos:
Totul de la Bait Tech
Deși informațiile sunt departe de a fi complete, cred că se pot observa câteva tendințe și se pot trasa câteva prime concluzii, interesante. Nu s-a prins crap la boaba de porumb, dar nici nu a existat o momeală „infailibilă”, de tipul : „ doar la 3 viermi roșii”. Nada care a dat randament a fost de tip proteic, pe baza de faina de peste. Nu a fost o chestiune de finețe excesivă la strună sau cârlig. Ar mai fi si altele dar am să vă las pe fiecare dintre voi să vi le formulați.
Fir întins,
Claudiu Banu
Ca in fiecare an, lista concursurilor cunoscute din zona noastra, e publicata pe DDF , multumita pescarului de feeder si prietenului nostru Alin Teodorescu!
Munca depusa de Claudiu de-a lungul timpului a inceput sa dea rezultate. Ii doresc succes, spor la scris si partide cat mai pline de inspiratie!"
De la castigator FishingStar, la realizator emisiuni, si acum la colaborator cu revistele de profil halieutic, acesta ar fi traseul pe scurt parcurs de colegul nostru Claudiu Banu, care in luna Martie 2015 debuteaza in presa scrisa. Dupa multiple colaborari in alte emisiuni de pescuit la feeder, si editarea continua a revistei Dependent de feeder .ro , Claudiu isi va pune cuvintele in slujba pescarilor aflati la inceput de drum intr-un articol prim articol tip ABC , din cadrul revistei PPT – Pescuitul pentru toti , in care va da 10 sfaturi despre pescuitul la feeder pe Dunare. Promovarea acestui stil a fost si va ramane prioritatea intregului proiect DDF , asadar nu putem decat sa ne bucuram si sa va impartasim vestea cea buna!
Succes Claudiu!
Este foarte important ca mentenanta mulinetei de pescuit la feeder sa se faca periodic. Aceasta presupune atat curatarea cat si ungerea angrenajelor. Datorita expunerii la conditii diverse de la caldura mare pana la frig extrem, datorita solicitarilor mecanice intense si datoriata infiltrarii de particole sau substante straine vaselina originala din mulineta isi pierde in timp proprietatile.
Prin curatarea si ungerea periodica cu o vaselina dedicata, asigurati o viata si o durata de utilizare mult mai lunga a mulinetelor de feeeder!
Avem nevoie de un set de surubelnite fine, pentru suruburile carcasei mulinetei, o masa de lucru bine iluminata, un degresat (traditional multi pescari folosesc benzina) si bineinteles un gresant pentru a readuce mecanismul la functionarea lina de la incput. In acest sens va recomandam un produs testat de noi in cateva sezoane si anume: Vaselina pentru mulinete de la Cormoran -m un produs de cea mai buna calitate, util atunci cand dorim sa efectuam o operatiune de mentenanta a mulinetelor prin curatarea si gresarea angrenajelor. Disponibila acum la www.feedershop.ro
Atentie, daca nu ati desfacut pana acum vreo mulineta este bine sa stiti ca aceastea au multe piese foarte mici si ar fi bine sa lucrati c rabdare si cu schema tehnica in fata , iar pentru a nu pierde piesele, e bine sa aveti la dispozitie o cutie precum cele de naluci sau accesorii in care sa ordonati piesele demontate. Acestea trebuie curatate foarte bine , angrenajele se ung cu vaselina iar axul se unge cu ulei.
Spor la treaba!
S-a dat startul inscrierilor la Campionatul APS de pescuit la Feeder Editia 2015 . Detalii si inscrieri pe forum. dependentdefeeder.ro/forum/viewtopi…
Dacă ideea de a participa la concursurile de pescuit la feeder vă tentează – indiferent dacă vorbim de concursuri pe echipe sau concursuri individuale – atunci sper ca articolul ce urmează să va folosească, scopul lui fiind ordonarea un pic a lucrurilor care trebuie urmărite in sesiunea de antrenament dar si discutarea despre importanta antrenamentelor înainte de concurs.
Desigur, antrenamentele cu echipa sunt cele mai eficiente întrucât se pot verifica mai multe aspecte simultan, însă un pescar calculat şi metodic poate cere ajutorul unui prieten pescar, poate interpreta ce fac ceilalţi pescari de pe baltă si poate compensa astfel, completandu-si de la altii informaţiile de care are nevoie înaintea concursului. Practic scopul sesiunilor de antrenament este pur şi simplu acela de a determina cat mai rapid cel mai eficient mod de a prinde o cantitate cat mai mare de peşte în intervalul de timp fix al concursului.
Bineînţeles, unele informații pot fi aflate prin cercetare „de la distanţă”, fără a pescui efectiv. Care este specia predominantă în apa respectivă, şi care este specia cu care s-au câștigat concursuri pe apa respectivă? Ce talie medie au peștii, şi ce cantitate se poate prinde pe durata concursului. Care e momeala folosita cel mai des de localnici/obișnuiții locului. Toate aceste le puteți afla discutând cu administratorul apei, paznicii apei, pescarii din zona, sau cercetând informațiile disponibile pe internet.
Ceea ce trebuie să faceţi în continuare este nu doar să pescuiți pe pista de concurs, ci să vă formulaţi un plan al partidei de antrenament.
Dacă aveţi posibilitatea de antrenamente multiple, atunci experimentaţi pe rând in sesiuni dedicate –alegerea echipamentului şi a monturii şi a distanţe la care pescuiţi apoi alegerea nadei si a momelii şi de asemenea cât de mult sunteţi dispuşi să riscaţi. In apele cu densitate mică de crap, acesta poate intra ca un peşte bonus. Unii pescari pot risca mai mult targetând aceasta specie, alții pot juca „la sigur” căutând alte specii, cu densitate mai buna. Gradul de risc este o decizie care ar trebui luata de acasă. La un concurs de 6 ore de exemplu, puteţi decide ca după 2 ore, dacă sunteţi sub media pescarilor pe care ii observaţi în jur, să încercaţi un „la bal sau la spital”. Am văzut multiple concursuri la care un singur peşte sau doi au ajutat un concurent sau altul să prindă podiumul. Dacă participaţi la un concurs pe echipe atunci lucrurile se schimba. La un concurs pe echipe ești obligat să scoţi cel mai bun loc pe care îl poţi obţine, însă mergând pe o abordare sigură. Nu poţi risca totul sau nimic, întrucât poţi costa scump clasarea întregii echipe.
Aşadar, un plan, oricât de prost, e mai bun decât absenţa oricărui plan. Bineînţeles, cum condiţiile de la o zi la alta se schimbă, fiţi mereu pregătiţi să vă adaptaţi.
Fir întins!
Claudiu
Concursurile si campionatele de pescuit la feeder tind să câştige în popularitate, atât la nivel regional cât şi la nivel naţional. Campionatul APS a dublat numărul participanţilor de l o ediţie la alta. Campionatul naţional de pescuit la feeder pe echipe are în fiecare an tot mai multe echipe care se înscriu. Am sa va dau în cele ce urmează câteva indicaţii în cazul în care doriţi să participaţi la astfel de evenimente.
Claudiu
Ourt web-tech is beta testing a #fishingblog feature for our website!
You can find the blog here: dependentdefeeder.ro/Blog/