Mentenanta mulinete – pescuit la feeder

Este foarte important ca mentenanta mulinetei de pescuit la feeder sa se faca periodic.  Aceasta presupune atat curatarea  cat si ungerea angrenajelor. Datorita expunerii la conditii diverse de la caldura mare pana la  frig extrem, datorita solicitarilor mecanice intense si datoriata infiltrarii de  particole sau  substante straine vaselina originala din mulineta isi pierde in timp proprietatile.

Prin curatarea si ungerea periodica cu o vaselina dedicata, asigurati o viata si o durata de utilizare mult mai lunga a mulinetelor de feeeder!

Avem nevoie de un set de surubelnite fine, pentru suruburile  carcasei mulinetei, o masa de lucru bine iluminata, un degresat (traditional multi pescari folosesc benzina) si bineinteles un gresant pentru a readuce mecanismul la functionarea lina de la incput.  In  acest sens va recomandam un produs testat de noi in cateva sezoane si anume: Vaselina pentru mulinete de la Cormoran -m  un produs de cea mai buna calitate,  util atunci cand dorim sa efectuam o operatiune de  mentenanta a mulinetelor prin curatarea si gresarea angrenajelor. Disponibila acum la www.feedershop.ro

Atentie, daca nu ati desfacut pana acum  vreo mulineta este bine sa stiti ca aceastea  au multe piese foarte mici si ar fi  bine sa lucrati c rabdare si cu schema tehnica in fata , iar pentru a nu pierde piesele, e bine sa aveti la dispozitie o cutie precum cele de naluci sau accesorii in care sa ordonati piesele demontate. Acestea trebuie curatate foarte bine , angrenajele se ung cu vaselina iar axul se unge cu ulei.

Spor la treaba!